Windows

Om de snelkoppeling naar ‘de Virtuele Werkplek’ op uw bureaublad of een andere map op uw computer te zetten, kunt u deze hieronder downloaden. Mocht u bij het aanklikken tekst op uw scherm krijgen, klik dan op ‘vorige’ in uw browser en klik dan met de rechtermuisknop op onderstaande link en kies dan ‘opslaan als’ of ‘doel opslaan als’. U kunt dan aangeven waar u het bestand wil opslaan, bijvoorbeeld op uw bureaublad.

de Virtuele Werkplek.rdp

Apple / Mac / Android

ICT-NET biedt een Microsoft Windows omgeving aan haar klanten aan. Zowel Apple als Android hebben standaard geen ondersteuning aan boord voor verbindingen naar Microsoft Remote Desktop servers welke wij gebruiken. In de Apple Store / iTunes van Apple of de Android Market / Google Play van Android is gratis het programma ‘Microsoft Remote Desktop’ beschikbaar. Middels dit programma kunt u vanaf een Apple telefoon / tablet, Mac computer en Android telefoons / tablets gebruik maken van onze omgeving. U vindt ‘Microsoft Remote Desktop’ op de volgende pagina’s:

Apple iPhone / iPad: klik hier (link naar de App Store)
Apple Mac: klik hier (link naar MacApp Store)
Android: klik hier (link naar Google Play)

Na de installatie van ‘Microsoft Remote Desktop’ dient de applicatie ingesteld te worden. Volg daartoe onderstaande handleiding. Onderstaande screenshots zijn gemaakt op een Android tablet. Schermen kunnen op andere systemen iets afwijken, echter alle gebruikte termen zijn gelijk.

Klik hier om deze handleiding als PDF te downloaden.

 1. Installeer de ‘Microsoft Remote Desktop’ applicatie op uw telefoon, tablet of Mac.
 2. Start de applicatie. Onderstaand scherm verschijnt. Voeg een connectie toe door op het plusje of ‘add’ te drukken:
 3. Vul de volgende gegevens in:
  Connection name: de Virtuele Werkplek
  PC name: tsfarm01.ehv.ict-net.nlDruk vervolgens op de balk waar staat ‘No gateway configured’:
 4. Selecteer nu ‘Add Gateway’ om een gateway toe te voegen:
 5. In het ‘Remote Desktop Gateway’ scherm vult u alleen bij ‘server’ het volgende in: gateway.devirtuelewerkplek.net
  Klik vervolgens rechtsboven ‘Done’.
 6. U komt nu terug in het vorige scherm. U kunt nu desgewenst een gebruikersnaam en eventueel wachtwoord opslaan. Uit veiligheidsoverwegingen is aan te raden in elk geval het wachtwoord niet op te slaan. Na het invullen van de gegevens klikt u rechtsboven op ‘Done’.
 7. De verbinding is nu toevoegd. U komt nu terug in het hoofd-scherm waar u nu de verbinding naar ‘de Virtuele Werkplek’ ziet staan. Door deze aan te klikken kunt u verbinding maken.
 8. Indien u uw gebruikernaam of wachtwoord niet heeft opgeslagen wordt u hier tijdens het inloggen naar gevraagd:
  Heeft u deze wel opgeslagen, dan loopt het inloggen uiteraard meteen door. Hou er rekening mee dat wanneer u uw wachtwoord van uw account van ‘de Virtuele Werkplek’ veranderd, u dit op al uw computers / apparaten zult moeten wijzigen wanneer u gebruikersnaam en wachtwoord heeft opgeslagen.