Vaak duidt dit op problemen met de internet verbinding. Internet diensten zoals bijvoorbeeld Youtube of internet-radio, zullen steeds een aantal seconden of minuten vooruit in het geheugen van de computer laden (bufferen). Dit kan omdat er al bekend is wat er gaat komen. Het filmpje staat al in zijn geheel op internet, en de internetradio loopt altijd een stukje achter om een stukje buffer te hebben. In tegenstelling is ‘de Virtuele Werkplek’ sterk afhankelijk van een stabiele internet verbinding. Dit omdat u altijd ‘live’ werkt op onze omgeving en er dus nooit op voorhand al bekend is wat er over de verbinding moet komen.
Stel uzelf op de hoogte of er geen storingen zijn bij uw internetprovider. Controleer ook of er bij ons storingen bekend zijn door te kijken op onze storingen pagina.

Werken via een draadloze netwerkverbinding

Een draadloos netwerk maakt gebruik van de 2,4 GHz of 5.0Ghz frequentieband. Door het grootschalige gebruik van draadloze netwerken is met name in druk bewoonde gebieden vaak erg druk in die frequentieband. Draadloze netwerken hebben hierdoor ‘last’ van elkaar, ze moeten immers allen dezelfde frequentieband delen. Hierdoor kan een draadloze verbinding vertragend werken met onze diensten. Mocht u draadloos werken en ervaart u traagheid, probeer het dan met een UTP (netwerk) kabel.