voordelen en beperkingen

De Virtuele werkplek zorgt voor een hoge beschikbaarheid van uw applicaties en informatie. Wij creëren voor uw organisatie een IT omgeving waarmee bereikbaarheid, snelheid, flexibiliteit en continuïteit worden gerealiseerd. Zijn er alleen maar voordelen? Helaas niet. Daarom zetten wij alles voor u op een rij.

Voordelen

Werken waar en wanneer u wilt

U en uw medewerkers kunnen zonder ingewikkelde techniek vanuit huis of een willekeurige andere locatie werken mits er een stabiele internet verbinding aanwezig is. De ‘Virtuele Werkplek’ benaderd worden vanaf alle gangbare werkplekken (notebook, tablet, mobiele telefoon) en bijbehorende platformen (Windows, Apple, Android).

Geen eigen IT beheer

Met het gebruik van ‘de Virtuele Werkplek’ hoeft u niet meer na te denken over zaken als:

  • Is er een goede back-up aanwezig zodat ik in geval van nood mijn kostbare data niet kwijt ben?
  • Lopen de disken of andere resources vol?
  • Moet de serverhardware vervangen worden?
  • Kan ik na een calamiteit zoals brand of diefstal nog verder?

Kortom u hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw ICT zaken en kunt u zich volledig richten op uw primaire bedrijfsactiviteit.

Geen investeringen of onverwachte IT kosten

U hoeft geen investeringen te doen in serverhardware en bijbehorende licenties en / of software. U betaalt voor wat u afneemt op basis van verbruik. Het enige waar u zelf in moet voorzien zijn de lokale computers, printers en internet verbinding. Overigens kunt u ook computers / werkplekken van ICT-NET huren.

Schaalbaar

Uw IT-omgeving past zich continu aan op de grootte van uw organisatie. Snel en eenvoudig uit te breiden of in te krimpen. Uw kosten worden maandelijks overeenkomstig het gebruik van ‘de Virtuele Werkplek’ aangepast.

Beperkingen

Afhankelijk van het internet

‘De Virtuele werkplek’ is alleen te benaderen vanaf een stabiele internetverbinding. De benodigde capaciteit van de internetverbinding is afhankelijk van hoeveel ‘Virtuele Werkplekken’ u gelijktijdig gebruikt op uw netwerk. Er kunnen echter nog meer verbruikers zijn op uw netwerk / internet verbinding, denk aan VOIP telefonie, internetradio of andere internet diensten. Voor mobiel / tablet gebruik geldt dat een 3G-data verbinding via uw mobiele provider voldoende snel is om goed met ‘de Virtuele Werkplek’ te kunnen werken.

Geen software installaties

U kunt zelf geen applicaties aan uw ‘Virtuele Werkplek’ toevoegen. Dit kan als nadeel gezien worden, maar ook als voordeel want het komt de stabiliteit ten goede. Er zijn inmiddels al meerdere specifieke branche applicaties werkend in ‘de Virtuele Werkplek’. Klik hier voor een overzicht of neem met ons contact op voor informatie over uw branche specifieke applicatie.

Technologie keuze

Het nieuwe of online werken via ‘de Virtuele Werkplek’ is door de toegepaste technologie beperkt in het weergeven van video en het gebruiken van applicaties waarin veel video informatie wordt gebruikt. Tevens kan het printen vanuit de Virtuele Werkplek iets trager zijn omdat de te printen gegevens via het internet naar de lokale computer gestuurd moet worden. Dit is sterk afhankelijk van de snelheid van de lokale werkplek.