Om mail op uw telefoon of tablet binnen te krijgen kunt u onderstaande handleidingen gebruiken.

Android

Onderstaande schermafbeeldingen zijn van een standaard Android versie. Het kan zijn dat de schermafbeeldingen op uw Android apparaat afwijken. Vaak leggen fabrikanten een eigen grafische schil over Android heen. De instellingen en gebruikte termen blijven echter gelijk.

Klik hier om deze handleiding in PDF formaat te downloaden.

 1. Start de Email applicatie (let op, niet Gmail!)
 2. Ga naar de instellingen via de menu-knop.
  Android-Hosted Exchange 1
 3. Tik in het instellingen-scherm ‘Account toevoegen’ aan.
  Android-Hosted Exchange 2
 4. Vul nu uw (primaire) email-adres in samen met het wachtwoord, en tik ‘volgende’ aan.
  Android-Hosted Exchange 3
 5. In geval uw email over auto-discovery met een bijbehorend certificaat beschikt, worden de instellingen automatisch gevonden en is uw mail-account meteen klaar voor gebruik.  In het geval uw domein deze voorziening niet heeft zult u de instellingen handmatig moeten doen en dient u dit stappenplan verder te volgen. Kies dan voor ‘Exchange’.
  Android-Hosted Exchange 4
 6. Het scherm met instellingen verschijnt nu. Het domein, gebruikersnaam en wachtwoord zijn al ingevuld wanneer u dit in de vorige stap heeft ingevuld. Vul als server in ‘owa.ict-net.nl’. Indien niet aangevinkt, vink ‘Beveiligde verbinding (SSL) gebruiken’ aan. ICT-NET ondersteunt alleen mailtoegang met een beveiligingscertificaat. Tik ‘volgende’ aan.
  Android-Hosted Exchange 5
 7. Om mail van een Exchange server te kunnen ontvangen zijn er extra beveiligingsinstellingen / toestemmingen nodig. Wanneer u hiernaar gevraagd wordt dient u dit met ‘OK’ te bevestigen.
  Android-Hosted Exchange 6
 8. Nu verschijnt het scherm waar u kunt instellen hoe u de mail wilt ontvangen. Er zijn drie mogelijkheden;-          Push-mail. Met push-mail is er een constante verbinding met de mailserver en komt mail meteen binnen op uw apparaat zogauw het op de server binnen komt. Hou hier dus rekening mee wanneer u gebruik maakt van mobiel internet; het datavebruik is hiermee iets hoger dan met periodiek verbinden met de mailserver.
  –          ‘Elke x minuten’. Met deze instelling verbindt uw apparaat elke x minuten met de mailserver en synchroniseerd dan de mail. Hierna wordt de verbinding verbroken.
  –          ‘Nooit’. Met deze optie wordt er nooit automatisch mail binnengehaald, maar dient u zelf op de ‘vernieuwen’ (refresh) knop te drukken om de mail te laten synchroniseren.U kunt in dit scherm ook instellen hoeveel mail u naar uw toestel wilt synchroniseren. In de meeste gevallen staat dit standaard op een maand. Hou er rekening mee wanneer u bijvoorbeeld voor 2 jaar mail in uw mailaccount heeft staan, het waarschijnlijk niet practisch is dit te synchroniseren met uw telefoon of tablet, omdat deze vaak slechts beperkte opslagcapaciteit hebben. Tevens kunt u aangeven of de kalender en contacten ook gesynchroniseerd moeten worden. Tik tenslotte ‘volgende’ aan.
  Android-Hosted Exchange 7
 9. Als laatste kunt u nog een naam opgeven zoals het account op uw toestel bekend is. Hiermee kunt u gemakkelijker onderscheid maken wanneer u meerdere email accounts op uw toestel ingesteld heeft.
  Android-Hosted Exchange 8
 10. Afhankelijk van de internetverbinding die uw toestel heeft zal uw mail binnen enkele ogenblikken binnen komen.

Apple iPhone / iPad

 1. Ga naar het instellingen scherm.
  iPhone - Hosted Exchange 1
 2. Kies uit het instellingen menu ‘E-mail, contacten, agenda’s’.
  iPhone - Hosted Exchange 2
 3. Druk op ‘Voeg account toe’
  iPhone - Hosted Exchange 3
 4. Kies voor ‘Microsoft Exchange’
  iPhone - Hosted Exchange 4
 5. Vul de volgende gegevens in:
  Email: uw volledige email-adres
  Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mail-account. Indien u ook ‘de Virtuele Werkplek’ gebruikt, is het wachtwoord voor beide diensten gelijk.
  Beschrijving: De naam zoals uw mailaccount zichtbaar zal zijn in uw iPhone / iPad.Druk nu op volgende.
  iPhone - Hosted Exchange 5
 6. Vul de volgende gegevens in:
  Email: uw volledige email-adres. Staat al ingevuld als u dat in de vorige stap heeft gedaan.
  Server: owa.ict-net.nl
  Domein: niet invullen
  Gebruikersnaam: uw volledige email-adres.
  Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mail-account. Staat al ingevuld als u dat in de vorige stap heeft gedaan.
  Email: uw volledige email-adres (staat al ingevuld als u dat in de vorige stap heeft gedaan)
  iPhone - Hosted Exchange 6
 7. Nu kunt u aangeven welke gegevens er naar uw iPhone / iPad gesynchroniseerd dienen te worden.
  Druk tenslotte rechtsboven op ‘opslaan’. Afhankelijk van uw internetverbinding zal uw mail binnen enkele seconden op uw toestel binnenkomen.